Over Poëzie en Muziek

De zesde uitzending van Over Poëzie en Muziek zit er weer op. We zouden in gesprek gaan met dichter Alexis de Roode. Maar het contact leggen liep die avond niet helemaal vlekkeloos (Bingo! in de categorie ‘understatements’.), dus werd het een iets andere uitzending dan gedacht en aangekondigd. Gelukkig is er met Alexis een nieuwe afspraak gemaakt en zal hij over een tijdje alsnog onze gast zijn.
Aanstaande zondag zullen er weer Woorden van de luisteraar klinken. Je hoort dan welk gedicht geselecteerd is uit de vele inzendingen op het thema ‘november’.
Én we hebben opnieuw een boeiende gast. Namelijk Flowermouth. Flowermouth is een eclectisch, electronisch en melancholisch project van Dennis Ramler in samenwerking met speciale gasten. Dit kunnen muzikanten zijn, maar ook stem- en soundkunstenaars en dichters.
In 2012 kwam zijn debuutalbum Drift uit. In 2016 zijn tweede album, Grey façades, waarop elke track gesproken poëzie bevat. Werk van dichters uit Engeland, Duitsland en USA.
Flowermouth werd in de UK aanbevolen door Tom Robinson (werkte samen met Peter Gabriel en Elton John) en gedraaid in de Tom Robinson Mixtape Show van BBC Radio. Zijn Seven Seals belandde zelfs in de eindejaarslijst van BBC 6. Dit najaar verscheen werk van Flowermouth in het eerste issue van
Moonchild Magazine. Een Amerikaans kunstmagazine waarin onder andere dromerige beeldende kunst, poëzie, flashfiction, en samenwerkingen tussen schrijvers en kunstenaars aan de orde komen.
We zullen zondag ook stilstaan bij de Poëzie in Muziek van The Smiths. En natuurlijk komt er nog meer bijzondere muziek langs. En de nodige Poëzie. Sterker nog, als dichten jouw op het luisteraarslijf geschreven is, of je wil het graag eens proberen, moet je zeker opletten. Want er
komt een hele mooie kans voor je langs!
Kortom, we blijven het maar zeggen: hou je van muziek? Van poëzie? Kun je zelfs beide waarderen en ben je benieuwd naar wat er op het raakvlak plaatsvindt? Dan treffen we je graag op zondag 19 november tussen 21.00-23.00. Of op een moment daarna, wanneer het jou past om te luisteren.

Tot dan!
Mas en Sabine

Presentatie Sabine Kars en Mas Papo
Zondag van 21 – 23u