B-FM Media Academy:
Voor iedereen die ‘het vak’ wil leren!

Lokale omroep B-FM heeft een speciaal programma waarbij je door professionals in mediaproductie wordt begeleid in het maken van onder meer radio- en tv-programma’s, fotografie, videoproductie en grafisch design.

Geregeld kom je bij elkaar om ideeën te bespreken en aan de slag te gaan. Je krijgt een uitgebreide introductie en brengt dat dezelfde dag meteen in de praktijk. Jouw eindproduct wordt daadwerkelijk uitgezonden door B-FM via alle mediakanalen.

Binnen de teams worden rollen en taken verdeeld en wissel je af. Zo leer je alle aspecten van het mediavak verkennen; van presenteren tot monteren en van mixen tot live interviewen in een uitzending. Samen verkennen we jouw talent en zorgen we er voor dat je het beste uit jezelf haalt om mooie producties te maken die mensen raken.

De B-FM Media Academy is voor iedereen vanaf de eerste klas middelbare school. We zorgen er voor dat elk team in balans komt zodat je voldoende ruimte krijgt om je te ontwikkelen. Wanneer je minderjarig bent hebben we wel toestemming van een van je ouders nodig en die kunnen de eerste keer gerust meekomen.

Ben je volwassen en denk je ‘hé dat is eigenlijk ook iets voor mij!’ dan ben je ook van harte welkom. We werken aan een speciaal programma voor mensen die naast hun baan op zoek zijn naar een leuke hobby voor een paar uur per week. Denk aan redactiewerk, presenteren, filmen en monteren.

B-FM werkt samen met het Zutphense bedrijf bedrijf Crystal Park dat gespecialiseerd is in hoogwaardige mediaproductie. De professionals van dit bedrijf zullen hun kennis met je delen en je begeleiden om met professionele apparatuur te werken en elke keer weer een stap verder te komen.

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden en we komen er spoedig bij je op terug!

B-FM is de omroep van de gemeente Zutphen. We maken beeld en geluid en zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen met goede ideeën. Daarvoor geven we veel vrijheid en veel ruimte om eigen initiatieven te ontplooien.

Interesse in een van onderstaande vacatures? We horen graag van je! Mail ons op: vacatures@b-fm.nl

PRESENTATOR

Is praten jouw tweede natuur? Weet jij wat er speelt in jouw omgeving en weet jij daar makkelijk op in te spelen? Houd je van muziek en heb je een passie voor radio of wil je deze ontwikkelen?  Wordt presentator bij B-FM! Ervaring is niet vereist, we helpen je op gang zodat jij straks het beste uit jezelf haalt! Na een kennismakingsgesprek ga je eerst meelopen met bestaande programma’s waarna je het talententraject van B-FM mag presenteren. Hierna volgt een beoordeling en bepaald hoe snel jij zelfstandig een programma presenteert!

PROGRAMMATECHNICUS

Als technisch medewerker zorg je ervoor dat al het geluid wat in de studio geproduceerd wordt in juiste banen geleid wordt. Een presentator is niks als hij niet gehoord zou worden. En als het geluid lawaai zou worden, dan is tenslotte ook niemand blij. Je maakt samen met de presentator het programma en binnen dit team zorg je voor de technische realisatie.

Heb je wat tijd over om ons te helpen het geluid van de regio in de lucht te krijgen, dan nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Je hoeft overigens helemaal geen knopjesfreak te zijn of het hitdossier uit je hoofd te kennen. Wegwijs in de wereld van de B-FM studio word je vanzelf!

REDACTIELEDEN SPORT

Onze regio telt tal van sportverenigingen. En wij zoeken sportliefhebbers die onze sportredactie komen versterken. Je zorgt ervoor dat de sportuitslagen van jouw club te horen of te zien zijn. Heb je een goed idee om de sportgemeenschap van de regio in het licht te zetten? Laat het weten!

VERSLAGGEVERS

De regio Zutphen is een levendige regio. Er gebeuren constant interessante dingen om ons heen. Wij willen graag iedereen op de hoogte houden van het laatste nieuws maar ook wat er bij de sportverenigingen gebeurt. Om al deze gebeurtenissen te kunnen verslaan hebben wij dringend verslaggevers nodig die ons graag op de hoogte willen houden. Ben je een tikkeltje nieuwsgierig? Of vertel je graag wat je favoriete club heeft gedaan? Neem contact op.

FACILITAIR TECHNICUS

Ben jij geobsedeerd door kabels, soldeertin en pluggen? Dan hebben wij een leuke functie om je hobby mee uit te breiden.

Ook bij ons gaat er wel eens iets kapot of moet zo af en toe vervangen worden. Iemand met verstand van zaken om de boel weer op de rit te krijgen is dan onmisbaar. Je zorgt samen met een team van andere technici voor het onderhoud en daarmee dat we overal te horen blijven. Wil jij ons helpen dit team te versterken? Laat het ons weten!

SYSTEEMBEHEERDER

Weet jij veel van nullen en enen? Is digitaal communiceren jouw sterkste punt? Als systeembeheerder bij B-FM ben je een belangrijk knooppunt voor alle mensen. Weet jij hoe je met kabels ook mensen met elkaar kan verbinden? Neem dan zeker contact met ons op.

WEBMASTER

Het klinkt wat raar, maar het geluid van de regio willen we ook laten zien! En dat doen we vooral op onze website. Dit heeft even veel zorg en aandacht nodig als wat wij op de radio doen.Weet jij alles van CMS en weet je perfect hoe je visueel van je moet laten horen? Meld je dan aan!

VERKOPER

De radio is een handig middel om je boodschap aan de regio kenbaar te maken. Reclame op de radio en adverteren op onze online video’s kunnen de effectiefste manieren zijn. Maar hoe komt de boodschap goed over en hoe vaak laat je die horen? De grens van effectief reclame maken en irritatie is maar klein. Als adviseur/verkoper deel je jouw kennis aan potentieel nieuwe en bestaande adverteerders en begeleid je ze in het proces.

FOTOGRAAF

B-FM is door groeiende internet activiteiten per direct opzoek naar allround fotografen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de onderwerpen waarvan je foto’s maakt, zelfstandigheid is daarom van belang. De foto items kunnen elk onderwerp hebben, van een zomers zonnetje tot de opening van een nieuwe tentoonstelling. Thuis werken behoort tot de mogelijkheden door technische faciliteiten van B-FM. Vind je het leuk om niet alleen jezelf maar ook de rest van de regio op de hoogte te houden? Neem dan contact met ons op!