Wethouder Laura Werger kreeg de prijs woensdagmiddag uitgereikt van de voorzitter van Stichting Doorkomst Roparun Zutphen, René Slingerland. Ieder jaar probeert de stichting er weer iets moois van te maken voor de lopers. ‘Vooral het lange lint met waxinelichtjes langs 6,5 kilometer van de route maakte afgelopen jaar veel indruk’, vertelt Slingerland.

Wethouder Laura Werger noemt het ‘ongekend’ wat de vrijwilligers van de stichting voor het vierde jaar op rij hebben gepresteerd. ‘Dankzij hen is de beleving van de doorkomst groot. Dat is belangrijk, want helaas is kanker een ziekte waar iedereen, direct of indirect, mee te maken krijgt.’

iPads voor kinderafdeling 

Tijdens de Roparun lopen teams, in estafette, de route van Hamburg of Parijs naar Rotterdam, voor het goede doel. Deelnemers stemmen na afloop op steden die volgens hen de leukste en gezelligste doorkomst organiseerden.

Lokale goede doelen

Het prijzengeld gaat naar lokale organisaties en initiatieven die ondersteuning bieden aan mensen met kanker in hun laatste levensfase. Met het prijzengeld van 2015, 2016 en 2017 kon onder andere het Gelre Ziekenhuis iPads aanschaffen voor de kinderafdeling en kreeg het Hospice Zutphen bijna 28.400 euro voor de aanschaf van speciale bedden waar in gedoucht kan worden.

Geef jouw initiatief op!

Organisaties die een aanvraag willen doen voor een deel van het prijzengeld van 2018 kunnen dit voor 1 april indienen bij de gemeente. Op 9 juni wordt de Roparun 2019 gehouden.